Bezoek de mineraalwaterbronnen, watervallen en meren in de groene regio Umbrië

Het groene hart van Italië is ongelooflijk waterrijk: je vindt er 14 thermale waterbronnen, 17 mineraalwaterbronnen, 7 rivieren, 6 meren en 9 watervallen. Neem een duik in het Trasimeno of Piediluco meer, kijk je ogen uit bij de Marmore watervallen, bezoek de bijzondere Fonti del Clitunno of kom helemaal bij in de Franciscaanse thermen in Spello.

het-meer-trasimeno

Het lago Trasimeno

Het meer van Trasimeno en Piediluco

Het Trasimeno meer is het op drie na grootste meer van Italië. Rond het meer liggen lieflijke dorpjes die stuk voor stuk een bezoek waard zijn en waar je in de authentieke restaurants van de lekkerste vers gevangen vis geniet. Helemaal leuk is om met de ferry naar de twee te bezoeken eilanden te gaan: op Isola Maggiore en Isola Polvese kun je heerlijk wandelen. Sportievelingen halen hun hart op met de vele watersporten die op het meer te beoefenen zijn. Ook aan het meer van Piediluco, waar het Italiaanse roeiteam traint, is het goed vertoeven; de beboste heuvels rondom het meer zijn werkelijk prachtig.

 

 

Marmore watervallen

De Marmore watervallen in het Nera River Park bij Terni zijn met 165 meter de hoogste door de mens gecreëerde watervallen ter wereld. Dit technisch hoogstandje van de Romeinen, die in 271 v.Chr. het water uit de moerassen rondom de Nera rivier wilden afvoeren, is uitgegroeid tot één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Umbrië. Houd je van wandelen? Maak dan één van de vijf hikes die een prachtig uitzicht op de watervallen bieden. Ben je een adrenalinejunkie? De Nera Rivier en omgeving bieden de perfecte mogelijkheid voor raften en kanoën, maar ook voor een canyoning avontuur of een bezoek aan de grotten.

de-marmore-watervallen

De Marmore watervallen

Fonti del Clitunno

De Fonti del Clitunno zijn de bronnen van de rivier Clitunno. Het kristalheldere meertje, waarin populieren en wilgen worden weerspiegeld en zwanen en eenden vredig rondzwemmen, is al sinds de Romeinse tijd een oase van rust. De Romeinen kwamen hier om de god Clitunnus te aanbidden en hun tempeltje, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is nog altijd te bezichtigen.

de-fonti-del-clitunno

De Fonti del Clitunno

Thermen Francescane in Spello

De Romeinen konden niet alleen goed watervallen maken, ze hadden ook een rijke spa-traditie. En daar kunnen wij vandaag de dag nog steeds van genieten. In de koudere maanden zijn de Franciscaanse thermale baden tussen Assisi en Spello een echte aanrader. Dobber in het natuurlijk warme water van het buitenzwembad, omringd door eeuwenoude bomen. Het water bevat zwavel en andere mineralen die hartstikke goed voor je huid zijn. Bubbel in één van de jacuzzi’s, relax in de sauna of het Turks stoombad of laat je verwennen tijdens een behandeling. Je stapt gegarandeerd als herboren naar buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *