Ontdek de verzonken stad Baia voor de kust van Napels

Voor de kust van Napels lag vroeger de luxe badplaats Baia, een plek waar de Romeinse elite hun luxe vakantie villa’s lieten bouwen. Door meerdere aardbevingen verdween deze antieke stad langzaam onder water en staat nu bekend als de verzonken stad.

Romeinse elite

De stad Baia was uitermate populair bij machtige personen zoals Caesar, Nero en Augustus vanwege de vele minerale heetwaterbronnen en natuurlijke thermen. Die vond je hier veel omdat de historische stad gebouwd was op een vulkanische bodem.

Bekijk de stad onder water

Vandaag de dag is de verzonken stad te bewonderen via duik- en snorkelexcursies of vanaf een boot met glazen bodem. Mocht je dit willen doen maak dan ruim van te voren een afspraak. En als je er voor kiest om vanaf de boot de ruïnes te bekijken kies dan een dag met goed weer, anders valt er nog niet veel te zien.

 

 

Castello Aragonese

Mocht je helemaal het water niet op of in willen neem dan een kijkje in het Castello Aragonese van Baia, hier is het archeologisch museum van Campi Flegrei gevestigd. Hier vind je onder andere nog resten van de luxe villa’s en potten & kruiken die duikers mee naar boven hebben genomen.

Voor meer informatie over het boeken van excursies kun je kijken op deze website.

Bekijk hier een onderwater filmpje van de verzonken stad Baia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *