De mooiste uitzichten in Rome

Het uitzicht over Rome is prachtig. Doordat de stad gebouwd is op 7 heuvels vind je dwars door de stad meerdere uitkijkpunten. Wil je weten welke je niet mag missen? Bekijk hier de mooiste panoramische uitzichten van Rome.

Het uitzicht vanaf het uitkijkpunt bij Piazza del Popolo met in de verte de koepel van de Sint-Pietersbasiliek.

Lo Zodiaco, Parco di Villa Mellini

De Monte Mario is één van de zeven heuvels in Rome en met zijn 139 meter tevens ook de hoogste. In het park di Villa Mellini bevindt zich een uitkijkpunt die vooral populair is bij de Romeinen zelf. Aan het einde van de dag zie je hier ook veel verliefde stelletjes die samen de zon achter de gebouwen zien ondergaan.

Piazza Bucarest op de heuvel Pincio

In het park Villa Borghese op het Piazza Bucarest ligt het volgende uitzichtpunt. De romantische en koele omgeving van het park zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van het prachtige panorama uitzicht, wat reikt van de koepel van de Sint-Pieter tot aan het Vittoriano en nog veel verder. Je komt bij het uitzichtpunt als je de lange winkelstraat Via del Corso uitloopt, die uitmondt in het Piazza del Popolo. Aan de rechterkant van het plein kun je omhoog klimmen. Ook is het Piazza Bucarest bereikbaar via de Spaanse Trappen.

altare-della-patria-rome-italy

Het Altare della Patria in Rome

Piazzale Garibaldi op de heuvel Gianicolo (Janiculum)

Het uitzichtpunt Pizzale Garibaldi ligt bovenop de heuvel Gianicolo. Het is een groot plein waarop in het midden het standbeeld van Garibaldi op zijn paard staat. Dit plein is hoger gelegen van Piazza Bucarest, dus vanaf hier kun je nog verder kijken. Vanaf hier heb je letterlijk Rome aan je voeten.

Uitzicht vanaf de Aventijn.

Wanneer je de Aventijn op wandelt, kom je eerst bij de sinaasappeltuin (Giardino degli Ayranci). Vanaf de rand van deze tuin kun je genieten vane en prachtig zicht op Rome. Wanneer je de heuvel nog iets verder oploopt kom je uit op Piazza dei Cavalieri di Malta, een plein dat is vernoemd naar de Maltezer Ridders. Aan de noordzijde van het plein bevindt zich het beroemde sleutelgat van de Aventijn. Wanneer je met één oog door het sleutelgat spiekt, zie je hier het mooiste plaatje van de Sint-Pieter dat je maar kunt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *