Italiaanse serie naar de boeken van Elena Ferrante in de maak!

Als je gek bent op de boeken van Elena Ferrante dan hebben wij goed nieuws voor je! De zender HBO gaat namelijk in samenwerking met de Italiaanse zender RAI een serie maken van de gelijknamige Italiaanse romans!

Nieuwe serie naar de boeken van Elena Ferrante in de maak

De vier boeken van Elena Ferrante, De geniale vriendin, De nieuwe achternaam, Wie vlucht en wie blijft en Het verhaal van het verloren kind vormen de basis voor de nieuwe serie. De eerste opname dagen zullen deze zomer plaatsvinden in Napoli.

 

 

Het eerste seizoen die naar verwachting acht afleveringen krijgt, wordt geproduceerd door de Italiaanse productiemaatschappij Wildside and Fandango Productions. De serie wordt opgenomen in het Italiaans en zal beschikbaar zijn met Engelstalige ondertiteling.

De boeken van de bekende schrijfster Elena Ferrante, wat tevens een pseudoniem is, gaan over het leven van twee vriendinnen, Elena en Lila, en speelt zich af tegen de achtergrond van het Italiaanse leven in de jaren vijftig/zestig. De boeken gaan over een levenslange vriendschap en worden verteld vanuit het oogpunt van de 60-jarige Elena, die terugblikt op haar leven.

De serie wordt in de herfst van 2018 op televisie verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *